Homenatge a les persones afusellades al Camp de la Bota

Avui he tingut l’oportunitat d’assistir a l’acte d’homenatge a les persones afusellades al Camp de la Bota, al municipi de Sant Adrià de Besòs, en representació de la secció local d’Esquerra Republicana de Manresa, que hi va perdre algun dels seus membres.

Un acte emotiu, de recuperació de la memòria històrica, i d’homenatge a unes persones que van ser assassinades pel règim feixista per defensar la seva ideologia.

Felicito als companys i companyes de la SL d’Esquerra Sant Adrià per l’organització de l’acte, així com la seva perseverància en lluitar per la dignificació d’un espai , que en paraules del regidor Ruben Arenas “actualment en un lloc totalment indigne i molt lluny del reconeixement i espai que mereixen els que van patir la repressió i van ser cruelment assassinats a aquest espai.”

El regidor Antoni Velez, ens ha recordat que la injustícia del camp de la bota supera l’abast local, ja que unes 1.700 persones de tot arreu van ser afusellats aquí.  Homes, dones i fins i tot algun menor van perdre la vida al Camp de la Bota.

El castell del Camp de la Bota  fou un edifici militar construït l’any 1858 al municipi de Sant Adrià de Besòs

Al principi de la guerra civil el castell es va utilitzar com a lloc d’afusellaments de militars sublevats. Després de la victòria de les tropes franquistes es va transformar en una presó on fins a l’any 1952 es van afusellar unes 1.700 persones —republicans, anarquistes i d’altres perseguits pel règim franquista.

Repasant les dades de memoria.cat podem esbrinar que fins a 42 de les persones afusellades estaven vinculades  a la ciutat de Manresa (més informació a memòria.cat  ).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada